Veisefilee mustsõstrakastmega
portsjoneid2
Komponendid
1 suurem sibul
100 ml vett
100 ml mustsõstramahla
2 tl kastmepaksendajat või jahu
4 sl toorjuustu, keskmise rasvasusega
soola
cayenne pipart
veidi suhkrut
100 g mustsõstraid
2 tl õli
250 g veisefileed
musta pipart
2 keskmist keedetud kartulit
Juhend
- Haki sibul ja hauta väheses vees kergelt läbi. Lisa mustsõstramahl ja ülejäänud vesi, kuumuta keemiseni ja lisa kastmepaksendaja.
- Sega kastme hulka toorjuust, maitsesta soola Cayenne pipra ja suhkruga. Lisa kastmesse mustsõstrad ja kuumuta läbi.
- Kuumuta pannil õli ja prae lihalõike kummaltki poolt umbes 3 minutit. Maitsesta soola ja pipraga.
- Serveeri veisefileed mustsõstrakastme ja keedetud kartulitega.
- Retsept avaldatud ajakirjas Tervis Plus
- Toidu valmistas Juhan Heinsalu, restorani Aed peakokk, foto Priit Palomets